Thursday, September 10, 2009

@Kota Bharu

Assalamualaikum n hye2..
Jumaat, 04th
Entri kali ni aku nk bercite pasai aku balik kampung kat Kota Bharu five days ago. Jumaat ptg 4hb tu v oul bertolak ngan 2 buah kete. adik aku n her hubby sebuah n' kete Diva Wawavoom..aku of coz' la nek kete Diva Wawa..(yea..yea..balik kg kali ni xyah drive). beh ape..releks jer duk sebelah.hehe..tension woih drive long distance nih. kena pulak bulan pose gni lagi ler mencabar n perlukan kesabarankan. Opps b4 b'tolak, akak aku de call tya adakah Diva Wawa akan stay kat umah dia nt coz' dia nk tukar cadar 'pink' kat bilik anak lelakinya.huhu..sabo jelah aku. whatever la akak.. Perjalanan v oul amik masa dalam 2 jam setengah gtu dan akhirnya v oul camat sampai d umah akak aku kat KB. Alhamdulillah..
Malam lepas berbuka n berterawih semer, bermula la agenda v oul. Destinasi pertama; ke WAKAF CHE YEH. ape yg specialnya aku tak tahu, yg pasti kat sana jem teramat la sgt n org ramai gwler. aku juz cuci mata tapi sem4 beli selai T-Shirt b4 blk. fening sgt2 n dlm ati takut jgk ngan wabak Hwang Nwang yg masih lagi menular. ditambah lagi ngan usikan marah sms dari dier sbb pegi tempat org ramai cam gitu yg boleh menyebabkan jangkitan Hwang Nwang.huhu..sowi dier..sampai umah dlm kul2 pagi..penat n ngantuk sgt2..
Sabtu, 05th
Pagi2 lagi morning call dr Diva Wawa (xtdo umah akak aku,tdo umah kwn dia)..m'ganggu tdo ku yg lena..hhwwaaa..
Wawa : ello..woih tdo lagi..xbangun lagi ker??
Aku : on d way bangun nih
Wawa : kul bape nk kuar
Aku : ok, nk bsiap la ni..mai la cni dulu
Wawa : k, i antar basuh kete dulu then nt i g sana
Aku : wokeh..Zzzzzzzzz..
Arini aku, syakinah (anak buah), wawa, ana n her hubby byk menghabiskan masa dgn shopping..shopping n again..shopping...1st ke PAKSON (shopping complex yg baru dibuka o1st September baru ni) then ke KB MALL. kat pakson xbeli papepun utk aku, juz beli bj raye ayah je selai n bl bantal 2 bijik (biar betul aku ni). mmg perlupun..kat umah nt ramai2 blk raye xcukup bantal ape..kat KB MALL aku beli benda yg xsepatutnya aku beli..huhu..xpe..janji cun like Pojiah Latiff..ehe..oppss!!

Ahad, 06th
Pagi ni akak ajak g shopping bj raye anak2 dia. V oul ke PAKSON again..n again.. memilih bj budak2 ni mmg cerewet. nk try pakaikan kat si kecik (Syakirah) yg brutal itu lagi la susah..tu xtermasuk kakak si kecik itu (Syazana) yg xikut sama menyopping bersama v oul coz dia sekolah rini. nasib bek..kalau tidak lagi pening aku. camane la aku ade anak nt..(ohh..tidak..). Time duk sibuk2 memilih baju ngan akak aku terjadi ler insiden yg mmg mengelikan ht aku n akak. nk marahpun ade. ni pasal si Syakirah la ni atau lbh dikenali ngan pggilan Baby.
Tgh kitaorg duk pilih pnyer pilih bj tuk dia, mai la budak kecik konon2 nk kawan2 la dgn dia. Dgn brutal dan pelatnya si baby cakap ape tau kat budak tuh.."ape engok2??..aku epak apuh".. sales girl yg ade kat ctu tgelak sakan dengar. aku ngan akak lagi ler tkejut..korang tau tak si baby ckp ape????? meh aku translate kay: "ape tengok2??? aku sepak mampuih.." mak oii..mane dia belajar nih??? sah la..ni mesti terikut-ikut ngan kakak dia ni (Syazana) yg lagi la brutal.
p/s : Adooooiiiiii.. pening aku nk layan budak2..tak suke..tak suke..tak suke...

Baby (Syakirah) yg brutal

Isnin, 7th

Arini stil kat umah akak kat KB. pagi ni bersiap2 utk betolak balik ke Terengganu. sok dh keje..huhu..malaih nyer..camni la kalau cuti lama2. uhukk..uhukk.. :(

7 comments:

ekinckin said...

Syakinah, syakirah..dua2 aku takut...takut kene hempuk...hahaha...

SUZIANA said...

pembetulan: syazana la,not syakinah.sure kauorg serik dh nk g umah akak aku kan??..hahaha..

Mohd Hafizi said...

Except me ~

ekinckin said...

Wow....abg hafizi..tau skil nak melembutkan hati dak kecik..syabas......

Mohd Hafizi said...

Me suka budak kocik !
Lagi nakal lagi comel ~
Haha..

ekinckin said...

HO..kite pun suke jugak..baru nak bermanja...kene kepok doh....
Jadi terus takut...buat pura2 tido pun diorang cari kite...

Hahahaha.....

Mohd Hafizi said...

Haaa... kiut laa tuh !