Wednesday, September 2, 2009

Geli Hatiku..

Lama dh aku xstorymory nih..arini aku nk story pasai marin punyer crite. Marin aku plan ngan Diva Bukit nk g ambik kete aku yg dh 4 ari masuk wad. Oleh kerana tauke bengkel tu tepon mengatakan kete aku sihat dh, so aku ambik keputusan tuk kuar tengahari tu. B4 dat, mtk permission bos dlu coz' v all kuar agak awal dari waktu yg sepatutnya. Bila bos tau yg aku nk g town, ade plak benda yg dia nk kirim. Personal katanya. Mmm..igtkan pe..upanya dia mtk antar dokumen ke one of Pejabat Peguam kat town tu. Dokumen tu ade dlm kete dia, so ikut ler aku nih..sebelum m'nyerahkan dokumen tuh kat aku, sem4 la dia mengecall someone..dia call org kat opis peguam tu rupanya. Lihat situasi di bawah..Tp jgn percaye sgt sbb p'cakapan 'org opis peguam' tu aku xdgr. Aku agak2 jer la nih..kui..kui..kui..

SITUASI (antara aku ngan bos)
LOKASI (tempat parking kete bos aku)
Bos ku: Ello..saya tuutttt bercakap (aku xleh mention nama bos ku kat cni,bahaya oo..)..saya nk bagitau my staff akan antar dokumen tu kat ur opis nt k.
Org opis peguam: Ok..wat time dia sampai cni? (aku agak je ni..)
Bos ku: (tangan yg genggam enpon tu diturunkan untuk melihat jam, tp mulut bercakap menyatakan..) dlm kul 1.30 nanti dia sampai la..
Aku sgt kompius saat tuh..terkebil2 bijik mata aku. biar betul bos aku nih..org sana dgr ke ape yg dia ckp sbb enpon dia dh diturunkan gara2 dia tgk jam. nk tergelak sgt2 time tuh, Tuhan je yg tahu. tp aku control cun.kui..kui..kui..(ketawa cun dlm ati). Sabar Div..sabar..muka aku dh nek merah padam tahan semer tu. nk terkucilpun ade aku rase..nasib bek la Div Bukit mai menyelamatkan keadaan sbb aku xleh nk bg attention dh ape yg bos aku ckp kat aku lepas letak tepon td.huhuhu..kecian kat bos aku..dia pun cam terpinga2 tgk aku (apehal la minah ni..). lps serahkan dokumen tu, dia pun berlalu pergi dgn seribu persoalan...hehehe..(aku agak je ni..)
Ape yg kelakarnya?? tolongggg laaa...d funny is..cuba korang buat step nih k:
Step 1 : pakai jam tgn korang d sebelah tgn kiri
Step 2 : pegang enpon msg2 d sebelah kiri jgk
Step 3 : buat2 mcm duk b'ckp ngan someone
Step 4 : konon2 org di talian tu tya kul bape
Step 5 : then korang cuba turunkan tgn tuk tgk jam sambil enpon tu stil d genggaman
(time tu korang bgtau la kul bape..cam cakap sorang2 kan?) ahak..ahak..kelakau gwler la..
persoalannye..adekah org sana dengar sedangkan enpon tu kat bwh??? hehe..lawak tul la bos aku nih..the moral of the story is;
1. Jangan pakai jam, belah tgn yg kita pegang enpon masa bercakap
2. Kdg tu kite mmg xsedar ape yg kita buat. Dats y bos aku terpinga2 tu..
3. Jangan KETAWA kalau citer ni xlawak..ehe..
4. Okey dah..jgn bace lagi dh..citer dh abih laa..
ntah ape2..

4 comments:

NoorAzryn said...

hooo sapa ak pun pelik cmne cik kak kite ni xtau ktne ofis law 2...x fokus rupenye..hehehe

ekinckin said...

Hahahaha...pak ustaz2....aku pun de kenangan dengan die...ingat x die nak jawab hp tp teramik remote aircon....gler lawak...tahan je aku nak suke...

hahahahahha

SUZIANA said...

bos oh bos..nape la dia cmtu.mgkin jns kalut kot ;) hahaha

Mohd Hafizi said...

Slumber jek ngumpat bos~ Repot kang...